Καθαρίζουμε στα γρήγορα λίγα αμπελοφάσουλα και μερικές ντομάτες και ετοιμάζουμε την πιο νόστιμη ομελέτα.

20' προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 36'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Ζεματίζουμε τα αμπελοφάσουλα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά όχι εντελώς. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Το σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, ίσα να βγάλει το άρωμά του, και βάζουμε τα αμπελοφάσουλα, τα οποία σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά, να νοστιμίσουν από το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα αμπελοφάσουλα σε μια πιατέλα. Πετάμε το σκόρδο.
  3. Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι σε ένα μπολ και βάζουμε 3 κουτ. σούπας από αυτό ξανά στο τηγάνι (το υπόλοιπο θα το χρειαστούμε αργότερα).
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό και τα αμπελοφάσουλα, όπως είναι ζεστά, και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα αυγών - λαχανικών στο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Οταν η ομελέτα αρχίσει να γίνεται από κάτω, μετά από περίπου 2 λεπτά, τη γυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά ή συνεχίζουμε το ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου για μερικά λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα και να ροδίσει ελαφρώς και από πάνω.
  6. Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, τότε το καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο (δυο-τρεις φορές γύρω-γύρω) και μετά το βάζουμε στο φούρνο.
  7. Χτυπάμε στο μούλτι τα σπόρια και τα ζουμιά που κρατήσαμε από τις ντομάτες και μετά σουρώνουμε τον πολτό μέσα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξίδι και το υπόλοιπο σκορδόλαδο που κρατήσαμε, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε σε μπολάκι μαζί με την ομελέτα ως σάλτσα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών