Καλοκαιρινός μπαξές έγινε αυτή η ομελέτα με τόσους κολοκυθοανθούς….
30'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε από το εσωτερικό κάθε ανθού τη χοντρή, πορτοκαλόχρωμη βάση.
- Κάθε κολοκυθανθό που καθαρίζουμε τον βουτάμε σε ένα μπολ με κρύο νερό, για να μείνουν ζωντανοί.
- Μετά τους ξεπλένουμε καλά και τους σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλεύρι και, όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τον άνηθο, τη φέτα, την πιπεριά και αλατοπίπερο.
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τους ανθούς καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 3 - 4 λεπτά, να μαραθούν.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το μισό από το μείγμα των αυγών, αφήνουμε για 1 - 2 λεπτά να αρχίσει να πήζει από κάτω και μετά στρώνουμε ομοιόμορφα τους ανθούς στην ομελέτα και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα αυγών.
- Οταν γίνει και ροδίσει η ομελέτα από κάτω, μετά από περίπου 2 - 3 λεπτά (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με σπάτουλα), αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμό της στο γκριλ του φούρνου για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει και από πάνω.
- Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, τότε το καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο (δυο-τρεις φορές γύρω-γύρω) και μετά το βάζουμε στο φούρνο.
- Κόβουμε την ομελέτα σε τρίγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα.