Αφράτη ομελέτα που θα γεμίσει τις μπαταρίες μας.
20'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα μυρωδικά, τα κολοκύθια, το γιαούρτι και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά.
- Μετά μετριάζουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας κάθε τόσο για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, σουρώνουμε σε ένα μπολάκι το λάδι και βάζουμε 2 κουτ.
- σούπας από το ίδιο λάδι στο τηγάνι, το οποίο βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο μείγμα αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον στο ζεστό τηγάνι.
- Οταν γίνει και ροδίσει ελαφρώς η ομελέτα από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα), τη γυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει και η άλλη πλευρά ή συνεχίζουμε το ψήσιμό της στο γκριλ του φούρνου για περίπου 6 - 7 λεπτά.
- Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, τότε το καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο και μετά φουρνίζουμε.
- Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου με γιαούρτι.