ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαϊδάκια κοτόπουλου με ανατολίτικα μπαχαρικάΠαϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και ανατολίτικα μπαχαρικά
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τα παϊδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Ρίχνουμε τα παϊδάκια και τα γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να καλυφθούν με τη μαρινάδα.
  3. Τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
  4. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες.
  7. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε στη μέση τα παϊδάκια μαζί με τη μαρινάδα τους και γύρω τις πατάτες.
  8. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
  9. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος σωθούν τα υγρά, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
  10. Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το φαγητό μέσα, για περίπου 5 λεπτά, με μισάνοιχτη την πόρτα.
  11. Με τον τρόπο αυτό το ψητό «ξεκουράζεται» και δεν γίνεται ξερό, αλλά κρατάει την υγρασία του.
  12. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας: Ένα λευκό κρασί με οξύτητα και σώμα, όπως Ασύρτικο, Chardonnay, Ροδίτη και, γιατί όχι, μια ξανθιά Lager.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών