Λαχταριστό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο για την οικογένεια και τους φίλους μας.

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τα παϊδάκια και τα γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε στη μέση τα παϊδάκια μαζί με τη μαρινάδα τους και γύρω τις πατάτες. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος σωθούν τα υγρά, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το φαγητό μέσα, για περίπου 5 λεπτά, με μισάνοιχτη την πόρτα. Με τον τρόπο αυτό το ψητό «ξεκουράζεται» και δεν γίνεται ξερό, αλλά κρατάει την υγρασία του. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και πράσινη σαλάτα.
  3. Στο ποτήρι μας: Ενα λευκό κρασί με οξύτητα και σώμα, όπως Ασύρτικο, Chardonnay, Ροδίτη και, γιατι όχι, μια ξανθιά Lager.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών