20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σέλερυ για 3 - 4 λεπτά. Απλώνετε ένα Χωριάτικο φύλλο και τοποθετείτε στη μια του άκρη ένα φιλέτο σολομού και το αλατοπιπερώνετε. Βάζετε από πάνω μία κουταλιά από το μείγμα με το σέλερυ. Τυλίγετε το φύλλο γύρω από το σολομό, ώστε να φτιάξετε ένα πακετάκι. Αλείφετε εξωτερικά με ελαιόλαδο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Πασπαλίζετε με το σουσάμι.
  3. Ψήνετε τα πακετάκια για 20 - 25 λεπτά (μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανά). Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα άνηθου και μικρές πατατούλες φούρνου.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών