30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 1 μεγάλο πανετόνε

Διαδικασία

  1. Τοποθετείτε 150 γραμμάρια (11/3 φλιτζάνι τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ, 30 γραμμάρια (2 κουταλιές σούπας) ζάχαρη και το γάλα στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνετε με τον γάντζο μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει.
  3. Βάζετε 250 γραμμάρια ζάχαρη (1/4 φλιτζάνι τσαγιού), τους κρόκους των αυγών, τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ζεσταθούν λίγο.
  4. Τα βάζετε στον κάδο του μίξερ και συγχρόνως προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι.
  5. Ζυμώνετε λίγο μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
  6. Τέλος, προσθέτετε τα φρούτα κόντιτα και τις σταφίδες και ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  7. Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  8. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τη ζύμη με μία σπάτουλα μέχρι να "πέσει".
  9. Τη βάζετε πάλι σκεπασμένη με μεμβράνη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  10. Αφού φουσκώσει, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και τα βάζετε σε 2 στρογγυλές ψηλές φόρμες με διάμετρο 20 εκατοστά.
  11. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα περίπου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών