20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 15 μεγάλα κομμάτια

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το ΣΥΡΜΑ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε τα δύο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα που σταδιακά θα σφίγγει. Προσαρμόζουμε το ΓΑΝΤΖΟ για ζύμες και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ζυμώνουμε για πολύ λίγο, ίσα να σκορπίσουν στη ζύμη ομοιόμορφα.
  2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος όχι λεπτότερο από 1 εκ, γιατί θέλουμε τα μπισκότα μας χοντρά. Κόβουμε 15 κομμάτια με κουπ πατ της αρεσκείας μας ή με ένα ποτήρι, διαμέτρου 8 εκ.
  3. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε δύο ταψάκια, στρωμένα με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Προθερμαίνουμε αμέσως μόλις τα βάλουμε το φούρνο στους 160 C (δηλαδή αφήνουμε τα μπισκότα στην κατάψυξη μόνο όσο χρειάζεται να προθερμανθεί ο φούρνος). Μόλις ο φούρνος είναι έτοιμος τα βγάζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για 1 εβδομάδα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT