ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMακαρόνια με αρωματικό πέστο αμυγδάλωνΜακαρόνια με αρωματικό πέστο αμυγδάλων
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις παπαρδέλες με λαχανικά, ελιές και ξερό κόλιανδρο, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια με την καυτερή πιπεριά και τις ελιές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ένα πλούσιο ροζέ κρασί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 143.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών