Φέτος το Πάσχα, ελάτε να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά κουλουράκια που, εκτός από τραγανά και πολύ αρωματικά, είναι και πιο θρεπτικά. Ζυμώνονται με το Αλεύρι Ολικής Άλεσης για Όλες τις Χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και ιδανικό ακόμα και για την πιο απαιτητική συνταγή.

20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 17 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 30-40 τεμάχια

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το Αλεύρι Ολικής Άλεσης για Όλες τις Χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα όλο ψίχουλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και σιγά σιγά ρίχνουμε τα αυγά και τον χυμό και ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για μισή ώρα σκεπασμένη στο ψυγείο.
  3. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας. Αλείφουμε με λίγο γάλα και αραδιάζουμε σε ταψιά καλυμμένα με χαρτί φούρνου. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών