Κουλουράκια, τσουρέκια αλλά και ανοιξιάτικες πίτες, νόστιμα κέικ και σπιτικό ψωμί. Φέτος το Πάσχα μένουμε σπίτι και δημιουργούμε με αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Αυτά τα νόστιμα και θρεπτικά τσουρεκάκια με αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: για 12 τεμάχια

Για τους σταυρούς

Διαδικασία

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ με την ζάχαρη, τα μπαχαρικά και την μαγιά. Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα με το βούτυρο και τα αβγά και τα χτυπάτε. Τα ρίχνετε στο μπολ με το αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ και ζυμώνετε. Καλύπτετε με πετσέτα και αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα. Ρίχνετε τις σταφίδες και τα κόντιτα εσπεριδοειδών και ζυμώνετε.
  2. Ανοίγετε την ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και την κόβετε με κουπ – πατ σε δίσκους διαμέτρου 8 εκ. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν για 1 ώρα. Ανακατεύετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ με 1 – 2 κ. σούπας νερό και ζυμώνετε. Απλώνετε την ζύμη και κόβετε λωρίδες. Ακουμπάτε από 2 σε κάθε τσουρεκάκι σε σχήμα σταυρού. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη και ψήνετε για 20 – 25 λεπτά περίπου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT