ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ με κακάο, αφράτο για τη νηστείαΝηστίσιμο κέικ με κακάο
30' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα διαμ. 24 εκ

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη νηστίσιμη πάστα φλώρα με ελαιόλαδο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα.
  2. Στο μίξερ ανακατεύουμε τον χυμό με το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν και να ασπρίσει λίγο το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη με ελαφρώς κολλώδη υφή.
  4. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης στην ταρτιέρα και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα ισόπαχα.
  5. Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε μια ισόπαχη στρώση.
  6. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και στολίζουμε το γλυκό.
  7. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα εδώ κι εκεί πάνω στη μαρμελάδα και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και η ζύμη να ψηθεί και να γίνει τραγανή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών