30'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: για ταρτιέρα διαμ. 24 εκΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη νηστίσιμη πάστα φλώρα με ελαιόλαδο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε τον χυμό με το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν και να ασπρίσει λίγο το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη με ελαφρώς κολλώδη υφή.
- Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης στην ταρτιέρα και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα ισόπαχα.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε μια ισόπαχη στρώση.
- Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και στολίζουμε το γλυκό.
- Τοποθετούμε τα αμύγδαλα εδώ κι εκεί πάνω στη μαρμελάδα και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και η ζύμη να ψηθεί και να γίνει τραγανή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.