Οι μαγείρισσες της Καλλίστης ετοιμάζουν μια εύκολη, λαχταριστή, καλοκαιρινή σπαγκετάδα.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και μετά σε μικρούς κύβους, τους οποίους αλατίζουμε και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Έτσι δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  2. Ξεπλένουμε τους κύβους της μελιτζάνας, τους βάζουμε σε μια πετσέτα και τους πιέζουμε ώστε να στραγγίξουν καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τους τηγανίζουμε. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα σπαγκέτι, αλατοπίπερο και το φρέσκο μυρωδικό. Κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα ή φέτα, τριμμένη με το χέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών