ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελιτζάνες λαδερές με θυμάρι και ντοματένια γιαουρτόσαλτσαΜελιτζάνες λαδερές με θυμάρι και ντοματένια γιαουρτόσαλτσα
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την πάστα

Διαδικασία

  1. Για την πάστα με μελιτζάνες ξεκινάμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και μετά σε μικρούς κύβους, τους οποίους αλατίζουμε και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Έτσι δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  2. Ξεπλένουμε τους κύβους της μελιτζάνας, τους βάζουμε σε μια πετσέτα και τους πιέζουμε ώστε να στραγγίξουν καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τους τηγανίζουμε.
  4. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα σπαγκέτι, αλατοπίπερο και το φρέσκο μυρωδικό.
  5. Κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα και σερβίρουμε αμέσως.
  6. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα ή φέτα, τριμμένη με το χέρι.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών