Η γέμιση αυτή χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε dosa (κρέπα) για την παρασκευή της masala dosa, που σερβίρεται για πρωινό ή ως σνακ στη νότια Ινδία. Αποτελεί, ωστόσο, και ένα εξαιρετικό, πικάντικο συνοδευτικό με πατάτα.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας, σκεπάζουµε και, όταν αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι, προσθέτουµε τα φύλλα κάρι, τον κουρκουµά, το τζίντζερ, τα τσίλι και το κρεµµύδι, και µαγειρεύουµε, χωρίς καπάκι, για 4-5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
  2. Προσθέτουµε τις πατάτες και 250 ml νερό στο τηγάνι, αφήνουµε να πάρει βράση, σκεπάζουµε, χαµηλώνουµε σε µέτρια φωτιά και µαγειρεύουµε µέχρι οι πατάτες να µαλακώσουν και σχεδόν να ανοίξουν.
  3. Αν έχει µείνει υγρό στο τηγάνι, ξεσκεπάζουµε και σιγοβράζουµε µέχρι να εξατµιστεί. Αν η πατάτα δεν έχει µαγειρευτεί και δεν έχει µείνει καθόλου υγρό, προσθέτουµε λίγο νερό ακόµα και συνεχίζουµε το µαγείρεµα. Προσθέτουµε τον ταµάρινδο και αλατίζουµε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών