Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Διαδικασία

  1. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια και με το που αρχίζουν να φουσκώνουν προσθέτετε λίγο - λίγο την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να κάνει μύτες. Προσθέτετε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη και ανακατεύετε με το σύρμα με προσοχή για να μην πέσει η μαρέγκα.
  2. Σχηματίζετε με το μίγμα τη βάση της μαρέγκας και ψήνετε στους 90 - 100 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να σκληρύνει. Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε το μασκαρπόνε.
  3. Σε κατσαρολάκι βάζετε την Καστανή Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro και την αφήνετε να λιώσει μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτετε τα φρούτα και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να φύγει το πολύ νερό.
  4. Προσθέτετε το ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Πριν σερβίρετε ανακατεύετε το Garni με τα 2/3 από τα φρούτα και γεμίζετε τη μαρέγκα. Γαρνίρετε με τα φρούτα που έχετε κρατήσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών