Φοβερό καθημερινό φαγητάκι που σου γεμίζει την ψυχή!

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Πρέπει να κάψει καλά το λάδι για να ροδίσει το πουλερικό. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, 150 ml νερό, το δυόσμο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα (δεν χρειάζεται να πήξει, καθότι τα μακαρόνια θα πιουν μέρος των υγρών). Αποσύρουμε, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  2. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο με λαδολέμονο, ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.
  3. *Μυστικό Είδος μανιταριών με μπεζ απόχρωση, μαστιχωτή σάρκα και ιδιαίτερο άρωμα και γεύση - στην ψητή τους εκδοχή η νοστιμιά τους θυμίζει σε πολλούς ψητό κρέας ή συκώτι. Τα βρίσκουμε και σε baby εκδοχή, αλλά και «φιλεταρισμένα», δηλ. καθαρισμένα από το σκληρό κοτσανάκι τους. Εξαιρετικά αυτά που παράγει η ευβοϊκή εταιρεία Δίρφυς (τα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ). Από την ίδια εταιρεία κυκλοφορούν και κίτρινα πλευρώτους. Πρόκειται για ένα είδος με ξεχωριστή νοστιμιά, λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και γλυκίζουσα, φινετσάτη γεύση.
  4. Στα ποτήρια μας: Ωριμο λευκό κρασί, βαρελάτο - Σαββατιανό, Chardonnay.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών