ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες αλά Νόρμα
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  2. Παράλληλα, χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  4. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το τυρί από πάνω.
  5. Αν πριν ενώσουμε τα ζυμαρικά με τη βινεγκρέτ, τα κρυώσουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήσουμε να στραγγίξουν καλά, τότε έχουμε μια ωραία σαλάτα ζυμαρικών.

Στο ποτήρι μας: Ενα λευκό φρέσκο κρασί από κάποια ελληνική ποικιλία. Μια Ντεμπίνα, ένα Ασύρτικο και, φυσικά, πάντα ταιριαστό ένα Μοσχοφίλερο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών