
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
- Παράλληλα, χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το τυρί από πάνω.
- Αν πριν ενώσουμε τα ζυμαρικά με τη βινεγκρέτ, τα κρυώσουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήσουμε να στραγγίξουν καλά, τότε έχουμε μια ωραία σαλάτα ζυμαρικών.
Στο ποτήρι μας: Ενα λευκό φρέσκο κρασί από κάποια ελληνική ποικιλία. Μια Ντεμπίνα, ένα Ασύρτικο και, φυσικά, πάντα ταιριαστό ένα Μοσχοφίλερο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.