Στο λεπτό ετοιμάζουμε ζυμαρικά με ξιδάτη σάλτσα και πεντανόστιμο ελληνικό τυρί.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  2. Παράλληλα, χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  4. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το τυρί από πάνω.
  5. Αν πριν ενώσουμε τα ζυμαρικά με τη βινεγκρέτ, τα κρυώσουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήσουμε να στραγγίξουν καλά, τότε έχουμε μια ωραία σαλάτα ζυμαρικών.
  6. Στο ποτήρι μας: Ενα λευκό φρέσκο κρασί από κάποια ελληνική ποικιλία.
  7. Μια Ντεμπίνα, ένα Ασύρτικο και, φυσικά, πάντα ταιριαστό ένα Μοσχοφίλερο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών