20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 18 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το ψωμί, την ντομάτα, το μείγμα μπαχαρικών, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε πολύ καλά προσθέτοντας σιγά-σιγά λίγο νερό. Όταν αφρατέψει το μείγμα του κιμά πλάθετε σουτζουκάκια μακρουλά, περίπου 60 γρ. το καθένα.
  3. Απλώνετε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας, αφού τον αλευρώσετε ελαφρά, και κόβετε το κάθε φύλλο σε 9 τετράγωνα κομμάτια. Τυλίγετε ένα-ένα τα σουτζουκάκια με κομμάτια σφολιάτας, αλείφοντας στο τέλος την άκρη τους με αυγό. Αλείφετε την επιφάνεια τους με αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 - 30 λεπτά.
  5. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT