10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα φιλέτα ψαρονέφρι σε μικρές μπουκιές. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις μπουκιές ψαρονέφρι για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε την BBQ sauce, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’ και τοποθετούμε τις μπουκιές ψαρονέφρι σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα 80 g βούτυρο να λιώσουν μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2’, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 10’ μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’ και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση, τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με τις μπουκιές ψαρονέφρι. Κλείνουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10’. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε σκεπασμένο για 5’, προσθέτουμε τα 40 g βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγη BBQ sauce από πάνω.
  2. Διατροφική Αξία: Αυτή η συνταγή τα έχει όλα! Το ψαρονέφρι αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης με ελάχιστο λίπος. Τα αποξηραμένα φρούτα διαθέτουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά και το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ένα πιάτο που συγκεντρώνει σημαντικά διατροφικά συστατικά, αλλά και νοστιμιά.
  3. Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο:  www.agrino.gr/brown-corner

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών