10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι, λίγη πάπρικα γλυκιά και λίγο κουρκουμά. Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12’. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 80 g βούτυρο να λιώσουν. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κουρκουμά και το τριμμένο μπαχάρι μέχρι να μελώσουν. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 10’ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο, τις σταφίδες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10’. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα 40 g βούτυρο και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με πετσέτα για άλλα 5’. Σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού ή φρέσκου κόλιανδρου.
  2. Διατροφική Αξία: Το κοτόπουλο, προσδίδει πρωτεΐνες ανώτατης βιολογικής αξίας ενώ είναι πλούσιο σε σίδηρο και φώσφορο, και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο κουρκουμάς, τα κουκουνάρια και οι σταφίδες ενισχύουν τα διατροφικά οφέλη του καστανού ρυζιού, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών