10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σπανάκι για 2-3’ μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα 80 g βούτυρο να λιώσουν. Σοτάρουμε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με το μοσχοκάρυδο για 1-2’. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 10’, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’ και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το σοταρισμένο σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση, τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί. Κλείνουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10’. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε σκεπασμένο για 5’, προσθέτουμε τα 40 g βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με ανθότυρο Κρήτης σπασμένο με τα χέρια.
  2. Διατροφική Αξία: Ένα πιάτο πλούσιο σε σίδηρο και φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη του συμπλέγματος B. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το σπανάκι και ο φώσφορος που κρύβεται στο περικάρπιο του ρυζιού, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της όρασης.
  3. Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο:  www.agrino.gr/brown-corner

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών