10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τα 80 g βούτυρο να λιώσουν. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 1-2’, να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 10’, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και τις λιαστές τομάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε τα τοματίνια. Κλείνουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10’. Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε σκεπασμένο για 5’. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τα 40 g βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να λιώσουν. Σερβίρουμε τοποθετώντας από πάνω μία κουταλιά κατίκι Δομοκού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Διατροφική Αξία: Το κατίκι Δομοκού αποτελεί μια θαυμάσια «παρέα» για το πιλάφι, ενώ εμπεριέχει μόλις 10-14% λιπαρά. Ο συνδυασμός τους μας δίνει ένα πλήρες σε θρεπτικά συστατικά γεύμα το οποίο διακρίνεται για την νοστιμιά αλλά και την ευπεπτότητά του!
  3. Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο:  www.agrino.gr/brown-corner

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών