Τα λαχανικά ψημένα στον φούρνο μελώνουν, αποκτούν ελαφριά καπνιστή γεύση και ανεβάζουν γευστικώς τη γέμιση αυτής της, κατά τα άλλα, λιτής τάρτας.
Υλικά
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες.
- Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (θα κρατάνε λίγο).
- Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Λαδώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο κουρού έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
- Σκορπίζουμε το τυρί και από πάνω βάζουμε σε μονή στρώση τα λαχανικά.
- Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο, πάνω από τη γέμιση (δεν την καλύπτουμε τελείως), και ραντίζουμε με το γάλα (τη γέμιση).
- Σκορπίζουμε τo βουτύρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, στους 200°C, για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και το φύλλο από κάτω.