20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί.
  3. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα 2.
  4. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τις πατάτες.
  5. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθούν τα υγρά προσθέτετε το δυόσμο, τα τυριά και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
  6. Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το 2ο φύλλο.
  7. Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουτ.
  8. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ.
  9. σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.
  10. Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών