20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί.
- Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα 2.
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τις πατάτες.
- Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθούν τα υγρά προσθέτετε το δυόσμο, τα τυριά και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
- Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το 2ο φύλλο.
- Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουτ.
- σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ.
- σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.
- Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.