Υλικά

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Βάζετε  όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί.
  3. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα δύο.
  4.   Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τις πατάτες.
  5. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθούν τα υγρά προσθέτετε το δυόσμο, τα τυριά και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
  6.   Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το 2ο φύλλο.
  7. Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουτ.
  8. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ.
  9. σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.
  10.   Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε στους 180ºC βαθμούς αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT