25' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Για το φύλλο:

Για τη γέμιση:

Διαδικασία

  1. Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Τη χωρίζετε σε 5 μέρη και αφήνετε τα κομμάτια να ξεκουραστούν.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ, με το φτερό, το ανθότυρο, το συμπυκνωμένο γάλα, το μανούρι, τα αυγά και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  3. Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί, διαμέτρου 35 εκατοστών με ελαιόλαδο. Ανοίγετε ένα φύλλο και το απλώνετε στο ταψί. Τοποθετείτε το 1/4 της γέμισης και από πάνω βάζετε άλλο φύλλο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές.
  4. Αλείφετε με ένα αυγό το τελευταίο φύλλο, περιχύνετε με το γάλα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών