40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: περίπου 15 πιτάκια

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  3. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τρία σε μακρόστενες λωρίδες. Λαδώνετε δύο φύλλα, βάζετε μία κουταλιά γέμιση στην άκρη και τυλίγετε σε ρολάκι διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Αλείφετε τα πιττάκια με το χτυπημένο αυγό. Βάζετε τα πιτάκια σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών