10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το σκόρδο ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Απλώνουμε στη ζύμη 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας, τις μελιτζάνες και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες.
  5. Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
  6. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ένα φρέσκο κόκκινο κρασί δεξαμενής με μέτριο σώμα.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Μελιτζάνες

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών