35'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
1 ημέρα και 20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: για 1 πίτσα 30 εκ.Για το ζυμάρι (βγαίνουν 4 πίτσες 30 εκ.)
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
Ζυμάρι
- Για την πίτσα με σεβρ, πατάτα και τρούφα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το παγωμένο νερό.
- Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας τη νωπή μαγιά πάνω στη ζύμη, όσο δουλεύει το μίξερ. Προσέχουμε να την τρίψουμε καλά για να σκορπιστεί ομοιόμορφα.
- Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο, σκληρό ζυμάρι.
- Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20 λεπτά.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μπάλες, περίπου 250 γρ. η καθεμία, και τις βάζουμε σε ταψάκι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. (Το μυστικό αυτής της ζύμης είναι η αργή ωρίμασή της στο ψυγείο).
- Ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια την κάθε μπάλα με τον πλάστη σε πολύ λεπτή στρογγυλή πίτσα με διάμετρο 28-30 εκ. ή σε παραλληλόγραμμη πίτσα 40 x10 εκ.
- Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε μονομιάς τέσσερις πίτσες, μπορούμε να διατηρήσουμε τις υπόλοιπες ζύμες στην κατάψυξη.
Επικάλυψη
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλυφθεί ο πάτος κατά 2 εκ. και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσαφίσουν. Επειδή είναι λεπτά κομμένες, θα χρειαστούν λίγο χρόνο, οπότε είμαστε προσεκτικοί.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Λαδώνουμε με τα 20 ml ελαιόλαδο τη ζύμη και σκορπίζουμε το κασέρι και το κατσικίσιο τυρί.
- Αραδιάζουμε τις πατάτες, την παρμεζάνα και το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.
Πίτσα
- Για την πίτσα με σεβρ, πατάτα και τρούφα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Παίρνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και το γυρίζουμε ανάποδα με τον πάτο προς τα πάνω.
- Λαδώνουμε ελαφρώς και μεταφέρουμε πάνω την πίτσα.
- Βάζουμε το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί, να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να ψηθεί από κάτω.
- Σκορπίζουμε την τρούφα, γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια ρόκας και σερβίρουμε.
Μυστικά
Αν δεν βρούμε τρούφα ή δεν θέλουμε να μπούμε σε έξοδα, την παραλείπουμε ή αντικαθιστούμε με λεπτές φέτες από φρέσκο μανιτάρι, τις οποίες θα βάλουμε πάνω στην πίτσα πριν από το ψήσιμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.