Αγαπημένη πίτσα με Φέτα Χωριό ή Χωριό Ελαφρύ, πράσινες κόκκινες πιπεριές, ελιές Καλαμών, και tip για να φουσκώσει η ζύμη!

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη ζύμη

Διαδικασία

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη μας και λίγο αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε (από τη μαγιά διαλύουμε ένα μικρό κομματάκι). Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από το χέρι μας (δεν θέλουμε να κολλάει). Μόλις είναι έτοιμη, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος (π.χ. μέσα στο σβησμένο φούρνο) μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Το μυστικό είναι να την πατήσουμε να ξεφουσκώσει και να την αφήσουμε να ανέβει ξανά.
  2. Ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας με τη μία φρέσκια ντομάτα την οποία έχουμε τρίψει στον τρίφτη και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη. Αλείφουμε με ένα πινέλο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία. Στρώνουμε μέσα τη ζύμη και απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω προσθέτουμε τη Φέτα Χωριό (ή τη Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές ή το Χωριό Ελαφρύ) τριμμένη με το χέρι, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές κομμένες σε φέτες, τις υπόλοιπες 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες. Τέλος, προσθέτουμε από πάνω τη Χωριό γραβιέρα τριμμένη.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 250°C για 20 με 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών