15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 11

Για το σιρόπι:

Διαδικασία

  1. Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά σε δύο ταψιά και τα βάζετε στον φούρνο στους 100°C, μέχρι να στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τα απλώνετε από την προηγούμενη μέρα και τα αφήνετε να ξεραθούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το χέρι το λάδι, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε και τα αυγά και ανακατεύετε. Σπάτε τα ξερά φύλλα σε μικρά κομμάτια, τα ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα προσθέτετε στη ζύμη και ανακατεύετε. Μόλις ενσωματωθούν, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×15 εκατοστών και ψήνετε για 30 λεπτά στους 160-170°C ή μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα. Βάζετε το νερό μαζί με το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνετε με αυτό τη ζεστή πορτοκαλόπιτα.
  2. Εντυπωσίασε τους αγαπημένους σου με Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!.
  3. ΠΗΓΗ: www.sweetandbalance.gr

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών