30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 20 - 22 τμχ

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Ζεματάτε τα πράσινα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σοτάρετε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κρασί, λίγο αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε στο μείγμα τον μαϊντανό και το τριμμένο μετσοβόνε και ανακατεύετε. Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 κομμάτια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τοποθετόντας το ένα επάνω στο άλλο ανά δύο, προσθέτετε ένα κουτάλι γέμιση και κλείνετε σε πουγκιά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα.
  3. Τα βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170° C για περίπου 10 - 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Δένετε με τις λωρίδες φρέσκου κρεμμυδιού κάθε πουγκί και, αφού κρυώσουν, σερβίρετε σε μια πιατέλα.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!
  5.  

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών