«Η πίτα αυτή δεν έλειπε ποτέ από κανένα εορταστικό μυκονιάτικο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου και της Κυριακής του Πάσχα», μας λέει ο Παναγιώτης Μενάρδος, που έφτιαξε τη δική του, μοντέρνα εκδοχή της κρεμμυδόπιτας.
30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 8 τμχ.Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπίπερο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε κάθε φύλλο ξεχωριστά και κόβουμε το καθένα σταυρωτά σε 4 κομμάτια. Βάζουμε 2 κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά και στο κέντρο βάζουμε από 1-2 κουταλιές γέμιση. Κλείνουμε τα φύλλα σαν πουγκί και τα δένουμε με το κρεμμυδόφυλλο (ή με χοντρό σπάγκο). Σχηματίζουμε 8 πουγκιά συνολικά και τα τακτοποιούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα λαδώνουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με μια εύκολη σάλτσα πιπεριάς: χτυπάμε καλά στο μούλτι 3 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), με 30 ml ελαιόλαδο, 100 γρ. ανθότυρο, λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο.