«Η πίτα αυτή δεν έλειπε ποτέ από κανένα εορταστικό μυκονιάτικο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου και της Κυριακής του Πάσχα», μας λέει ο Παναγιώτης Μενάρδος, που έφτιαξε τη δική του, μοντέρνα εκδοχή της κρεμμυδόπιτας.

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 τμχ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπίπερο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε κάθε φύλλο ξεχωριστά και κόβουμε το καθένα σταυρωτά σε 4 κομμάτια. Βάζουμε 2 κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά και στο κέντρο βάζουμε από 1-2 κουταλιές γέμιση. Κλείνουμε τα φύλλα σαν πουγκί και τα δένουμε με το κρεμμυδόφυλλο (ή με χοντρό σπάγκο). Σχηματίζουμε 8 πουγκιά συνολικά και τα τακτοποιούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα λαδώνουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
  2. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με μια εύκολη σάλτσα πιπεριάς: χτυπάμε καλά στο μούλτι 3 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), με 30 ml ελαιόλαδο, 100 γρ. ανθότυρο, λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών