20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 40 - 45 πουράκια

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα μήλα, τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και το θυμάρι και ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και το καλύπτετε με χαρτί φούρνου. Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο κάθε φύλλο κρούστας και κατόπιν το κόβετε σε τρείς λωρίδες (κάθετα) περίπου 15 - 16 εκ. η κάθε μία. Απλώνετε ένα κουταλάκι γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίγετε σε πολύ λεπτά πουράκια χωρίς να κλείσετε τις άκρες. Ψήνετε τα πουράκια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
  3. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών