Προτιμήστε αρωματικές ποικιλίες αχλαδιών, όπως και καρύδια νέας εσοδείας για τη σάλτσα, για φίνο αποτέλεσμα.
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για το τυρί
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Τυρί
- Βουτάμε κάθε φέτα τυριού πρώτα στο αυγό, μετά στα ψίχουλα, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά, και βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του τυριού.
Σάλτσα
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα μισά καρύδια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
Σαλάτα
- Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, τακτοποιούμε όμορφα τις φέτες τυριού και σκορπίζουμε το ρόδι και τα υπόλοιπα καρύδια.