ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδολέμονο σταφυλιούΠράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδολέμονο με σταφύλια
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για την πράσινη σαλάτα με πασχαλινά αυγά, τσιπς παρμεζάνας και πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ξεκινάμε και στρώνουμε 1 μικρό ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιά-κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα (συνολικά 80 γρ.) σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  2. Ψήνουμε στους 150° C στη λειτουργία του αέρα για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν τραγανοί δίσκοι παρμεζάνας.
  3. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό, αλατοπίπερο, 4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, καλά στραγγισμένες) και 50 ml ελαιόλαδο.
  4. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ σε 1 μπολ με 200 γρ. πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας μας (έτοιμη, πλυμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ), προσθέτουμε 4 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές από βάζο), σε λωρίδες, και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Καθαρίζουμε 3 βρασμένα πασχαλινά αυγά, τα κόβουμε στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα τσιπς παρμεζάνας και λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά (αν μας βρίσκονται).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών