45' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 34 εκ.

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Γέμιση: Πλένουμε τα πράσα, τα χαράζουμε κατά μήκος και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε για 4 - 5 λεπτά στα υγρά που θα βγάλουν. Αν καθυστερήσουν να βγουν τα υγρά τους, ρίχνουμε εμείς 2 - 3 κουτ. σούπας νερό. Οταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τον κιμά και τον δουλεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κάνει σβόλους (προσέχουμε γιατί μαγειρεύεται γρήγορα). Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.
  4. Καλύπτουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του ταψιού με 4 χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη καλά αλειμμένα με λάδι, το καθένα ξεχωριστά. Απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη, καλά αλειμμένα με λάδι, το καθένα ξεχωριστά.
  5. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας, την χαράσσουμε (όχι μέχρι κάτω) και την ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και ψήνουμε για περίπου άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
  6. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών