Ψαροφαγία περιωπής με δυο-τρεις απλές κινήσεις.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για μερικά λεπτά, ίσα να στεγνώσουν και να χρυσίσουν λίγο. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200° C. Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τις 3 κουταλιές από το μετρημένο λάδι, την πάπρικα, τον άνηθο, και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Λαδώνουμε τα φιλέτα των ψαριών με τη 1 κουταλιά λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Καλύπτουμε την επιφάνεια των φιλέτων με το μείγμα της κρούστας πιέζοντάς το ώστε να κολλήσει πάνω στο ψάρι. Μπορεί να μη το χρειαστούμε όλο. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι και να ροδίσει η κρούστα. Αν δεν πάρει χρώμα η κρούστα μπορούμε τα τελευταία λεπτά του ψησίματος να γυρίσουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ. Τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες φούρνου ή ατμού και πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών