10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ψάρι με κρούστα μουστάρδας, παρμεζάνας και μυρωδικών προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Απλώνουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για μερικά λεπτά, ίσα να στεγνώσουν και να χρυσίσουν λίγο.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200° C.
- Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τις 3 κουταλιές από το μετρημένο λάδι, την πάπρικα, τον άνηθο, και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε τα φιλέτα των ψαριών με τη 1 κουταλιά λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια των φιλέτων με το μείγμα της κρούστας πιέζοντάς το ώστε να κολλήσει πάνω στο ψάρι.
- Μπορεί να μη το χρειαστούμε όλο.
- Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι και να ροδίσει η κρούστα.
- Αν δεν πάρει χρώμα η κρούστα μπορούμε τα τελευταία λεπτά του ψησίματος να γυρίσουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες φούρνου ή ατμού και πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.