ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι με σπανάκι και ούζοΨάρι με σπανάκι και ούζο
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ψάρι με κρούστα μουστάρδας, παρμεζάνας και μυρωδικών προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για μερικά λεπτά, ίσα να στεγνώσουν και να χρυσίσουν λίγο.
  3. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200° C.
  5. Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τις 3 κουταλιές από το μετρημένο λάδι, την πάπρικα, τον άνηθο, και αλατοπίπερο.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Λαδώνουμε τα φιλέτα των ψαριών με τη 1 κουταλιά λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.
  8. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  9. Καλύπτουμε την επιφάνεια των φιλέτων με το μείγμα της κρούστας πιέζοντάς το ώστε να κολλήσει πάνω στο ψάρι.
  10. Μπορεί να μη το χρειαστούμε όλο.
  11. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι και να ροδίσει η κρούστα.
  12. Αν δεν πάρει χρώμα η κρούστα μπορούμε τα τελευταία λεπτά του ψησίματος να γυρίσουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ.
  13. Τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες φούρνου ή ατμού και πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών