Παραδοσιακή ανδαλουσιανή λιχουδιά, για την οποία χρησιµοποιούνται τα φρέσκα ψαρικά της οµώνυµης περιοχής. Απλό πιάτο, που είναι το ίδιο νόστιµο ζεστό αλλά και κρύο την εποµένη, συνοδευόµενο µε µια πράσινη σαλάτα φρέσκων λαχανικών. 

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αναµειγνύουµε τα φιλέτα ψαριού µε τον χυµό λεµονιού, τη µισή ποσότητα του µαϊντανού και αλάτι, και αφήνουµε να µαριναριστούν για 15 λεπτά.
  2. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Ζεσταίνουµε 80 ml από το ελαιόλαδο σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέτουµε την ντοµάτα, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το θυµάρι, τον υπόλοιπο µαϊντανό και αλατοπίπερο. ∆υναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για 3 λεπτά ή µέχρι να µειωθούν λίγο τα υγρά.
  4. Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε µεγάλο τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίζουµε τα φιλέτα ψαριού και τα αλευρώνουµε. Τηγανίζουµε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και µετά τα µεταφέρουµε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Καλύπτουµε µε τη σάλτσα ντοµάτας και ψήνουµε στον φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά ή µέχρι να γίνουν τρυφερά τα φιλέτα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT