![Σάλτσα με Jerez, βανίλιες και θυμάρι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/07/saltsa-me-jerez-vanilies-kai-thimari-gastronomos-420x560.jpg?v=1690387548)
15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Κόβουμε τον χαλβά σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μήλα.
- Αφαιρούμε από την κάτω πλευρά (όχι από το κοτσανάκι) τον πυρήνα με τα κουκούτσια, χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο.
- Στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
- Ξαναδίνουμε στα μήλα το αρχικό τους σχήμα βάζοντας ανάμεσα στις ροδέλες φέτες χαλβά.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς 6 μεγαλούτσικα κομμάτια αλουμινόχαρτου.
- Ακουμπάμε στο κέντρο του καθενός από 1 μήλο.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και ραντίζουμε με λίγο κονιάκ.
- Κλείνουμε τα αλουμινόχαρτα και τα βάζουμε απευθείας στη σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε τα μήλα για περίπου 40 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα – θα πρέπει σχεδόν να λιώνουν.
- Τα βγάζουμε με γάντι κουζίνας, τα ξεδιπλώνουμε και σερβίρουμε.