Στο Μαρόκο, οι µάγειρες συνήθως φτιάχνουν το γεµιστό κοτόπουλο στον ατµό ή το µαγειρεύουν ολόκληρο σε ένα ταζίν. Για να το ροδίσουν, το βγάζουν από τη σάλτσα του, αν χρειάζεται, και το σοτάρουν από όλες τις πλευρές σε ένα τηγάνι. Η ακόλουθη συνταγή είναι για κοτόπουλο ψητό στον φούρνο.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Ξεπλένουµε το εσωτερικό του κοτόπουλου και το στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί. Το αλατοπιπερώνουµε µέσα και έξω και το πασπαλίζουµε µε την πάπρικα.
  2. Ετοιµάζουµε το κουσκούς σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Το ανακατεύουµε µε τις σταφίδες, το βούτυρο, το µέλι και την κανέλα. Το αφρατεύουµε µε πιρούνι, προσθέτουµε τα αµύγδαλα και ανακατεύουµε καλά.
  3. Με ένα κουτάλι βάζουµε τη γέµιση στην κοιλότητα του κοτόπουλου, προσέχοντας να µην την παραγεµίσουµε. ∆ένουµε τα πόδια και διπλώνουµε τις άκρες από τις φτερούγες από κάτω τους. Κρατάµε τη γέµιση που µας περίσσεψε.
  4. Αλείφουµε µε λίγο από το βούτυρο ένα µεγάλο ταψί. Βάζουµε το κοτόπουλο στο ταψί, µε το στήθος προς τα πάνω, το αλείφουµε µε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουµε τον ζωµό ή το νερό στο ταψί. Το ψήνουµε για περίπου 1½ ώρα, αλείφοντάς το συχνά µε το υγρό από το ταψί. Το µεταφέρουµε σε µια πιατέλα, το σκεπάζουµε ελαφρώς µε αλουµινόχαρτο και το αφήνουµε να σταθεί σε ζεστό µέρος για 15 λεπτά πριν το κόψουµε.
  5. Μπορούµε να σουρώσουµε τους χυµούς που έµειναν στο ταψί και να περιχύσουµε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουµε την υπόλοιπη γέµιση µε το κουσκούς και τη σερβίρουµε µαζί το κοτόπουλο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών