Πικάντικο το πέστο της ρόκας θα δώσει ένταση στο απλό ψητό κοτόπουλο.
40'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 52'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το πέστο ρόκας
Διαδικασία
Πατάτες
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά (τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με ξυλάκι για σουβλάκι). Τις σουρώνουμε.
Πέστο ρόκας
- Χτυπάμε στο μπλέντερ την ψιλοκομμένη ρόκα, τα κουκουνάρια ή τα φουντούκια και το σκόρδο για 1 λεπτό και, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι, σε αργή ροή, ώσπου να έχουμε μια λεία και πυκνή πάστα.
- Ρίχνουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και βάζουμε το πέστο στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ψήσιμο+σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε καλά.
- Κόβουμε κάθε φιλέτο, οριζόντια, σε 3 φέτες.
- Βάζουμε όλες τις φέτες σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να καλυφθούν οι φέτες καλά με τα υλικά.
- Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μισό πέστο.
- Αν είναι πολύ πηχτό, το αραιώνουμε με 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα με τις πατάτες και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο πέστο.
Στα ποτήρια μας: Ένα ωραίο πλούσιο Chardonnay περασμένο ελαφρά από βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 41.