Πικάντικο το πέστο της ρόκας θα δώσει ένταση στο απλό ψητό κοτόπουλο.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο ρόκας

Διαδικασία

  1. Πατάτες: Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά (τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με ξυλάκι για σουβλάκι). Τις σουρώνουμε.
  2. Πέστο ρόκας: Χτυπάμε στο μπλέντερ την ψιλοκομμένη ρόκα, τα κουκουνάρια ή τα φουντούκια και το σκόρδο για 1 λεπτό και, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι, σε αργή ροή, ώσπου να έχουμε μια λεία και πυκνή πάστα. Ρίχνουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και βάζουμε το πέστο στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  3. Ψήσιμο+σερβίρισμα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε καλά. Κόβουμε κάθε φιλέτο, οριζόντια, σε 3 φέτες. Βάζουμε όλες τις φέτες σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να καλυφθούν οι φέτες καλά με τα υλικά. Στη συνέχεια, τις στρώνουμε στο ίδιο ταψί, στριμωχτά τη μία δίπλα στην άλλη, σε μονή στρώση, και τις ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12 λεπτά. Ελέγχουμε και αν τα φιλέτα παραμένουν ροζ στο κέντρο, τα ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
  4. Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μισό πέστο. Αν είναι πολύ πηχτό, το αραιώνουμε με 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τις πατάτες και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο πέστο.
  5. Στα ποτήρια μας: Ένα ωραίο πλούσιο Chardonnay περασμένο ελαφρά από βαρέλι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών