Ένα αρνάκι ό,τι πρέπει για τα μετα-Πασχαλινά καλέσματα!

1 ώρα προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα πλένουμε πολύ καλά. Χωρίς να τα στραγγίξουμε, δηλαδή με τα υπολείμματα του νερού που τα ξεπλύναμε, τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα κομμένα μανιτάρια. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και ζεσταίνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά· στα νερά των χορταρικών και στα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια, αχνίζουμε τα υλικά για 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μεταφέρουμε τα υλικά της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο ταψί, τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού πάνω στα υλικά του ταψιού, πασπαλίζουμε και αυτά με αλάτι και πιπέρι, σκορπίζουμε τα κομματάκια σκόρδου και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ψήνουμε το φαγητό στο μεσαίο ράφι για 1 ώρα. Το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού (όχι από την αρχή του ψησίματος, για να μη σκληρύνει το κρέας) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Συνοδεύουμε με: Ενα Sauvignon blanc, εκτός αν θέλετε να πειραματιστείτε με ένα λευκό κρασί από Cabernet Sauvignon. Συμβουλή
  2. Στο χωριό του στη Χαλκιδική, μου λέει ο κύριος Μ. Σταμπουλής, το κατσικάκι (ή αρνάκι) της Πασχαλιάς το ψήνει κομματιασμένο στο ταψί με σπανάκι, μπόλικα φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο. Η ποσότητα του κρέατος είναι ανάλογη με τους... συμποσιαστές. Μπορείτε να το φτιάξετε έτσι, αλλά εδώ είναι μια παραλλαγή δική μου με πολλά μυρωδάτα χόρτα. Δοκιμάστε όποιο σας αρέσει και, με την πρώτη ευκαιρία, φτιάξτε και το άλλο

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών