Ψωμάκια μπριός για burger Ψωμάκια μπριός για burger

Ψωμάκια μπριός για burger

30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: για 12 ψωμάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψωμάκια μπριός για burger αρχικά ανακατεύουμε με τον γάντζο στον κάδο του μίξερ το αυγό, το φρέσκο γάλα και τη μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα σε σκόνη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για ακόμη 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο και χτυπάμε για 10 λεπτά. Η θερμοκρασία της ζύμης πρέπει να είναι περίπου 30°C, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε πλαστικό σκεύος, σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε περίπου 10 κομμάτια των 80 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε τσέρκια διαμέτρου 16 εκ. και τα πατάμε με τα χέρια μας ώστε να απλώσει το ζυμάρι σε όλο το τσέρκι. Αν δεν έχουμε τσέρκι, τα ακουμπάμε απλώς σε λαδόκολλα και πιέζουμε ελαφρώς να απλώσουν λίγο.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50-60°C και αφήνουμε τα ζυμαράκια μέσα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 40 λεπτά).
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C, προθερμαίνοντας μαζί και μια γάστρα για 20 λεπτά.
  8. Βάζουμε τα ζυμαράκια μέσα στη γάστρα, τα αλείφουμε με τους κρόκους (προσεκτικά για να μην ξεφουσκώσουν), κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών