Από ποικιλίες σιταριού εξαιρετικής ποιότητας, το νέο Αλεύρι Ολικής Άλεσης για Όλες τις Χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ περιέχει όλο τον θρεπτικό πλούτο του σταριού, αφού κατά την άλεση δεν έχει αφαιρεθεί το φύτρο και το πίτυρο. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και ιδανικό για κάθε συνταγή, ακόμα και την πιο απαιτητική. Κάντε την αρχή με αυτό το νόστιμο και αφράτο πολύσπορο ψωμί.

40' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: για 1 καρβέλι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το Αλεύρι Oλικής Άλεσης για Όλες τις Χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ, την Ξηρή Μαγιά ΑΛΛΑΤΙΝΗ και το αλάτι. Ανακατεύουμε τη μελάσα με 250 ml χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά (ή σε μίξερ -με τον γάντζο- για 5-6 λεπτά). Όταν αποκτήσουμε μια λεία και ελαστική ζύμη, τη λαδώνουμε ελαφρά, τη βάζουμε σε μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  2. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε για 3-4 λεπτά και σχηματίζουμε ένα καρβέλι ή βάζουμε τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα, καλά λαδωμένη. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά περίπου. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με τους σπόρους.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (με αέρα) για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών