30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Ζυμώνετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
  2. Ξεκουράζετε την ζύμη σε ένα σκεπασμένο μπολ για 2 ώρες, με ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη. Την αφήνετε να φουσκώσει και να βγάλει φουσκάλες.
  3. Ζυμώνετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζετε ένα στρογγυλό καρβέλι. Το μεταφέρετε σε μια μεγάλη λαδόκολλα και σε ένα ρηχό ταψί ίδιας διαμέτρου με την γάστρα.
  4. Πασπαλίζετε με νιφάδες αλατιού και λίγο αλεύρι. Αφήνετε την ζύμη, καλυμμένη με ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη, να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε μέσα την γάστρα με το καπάκι για 30 λεπτά.
  6. Μεταφέρετε το ψωμί με την λαδόκολλα στην καυτή κατσαρόλα, κλείνετε το καπάκι και ψήνετε για 45 λεπτά.
  7. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 25 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών