30'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
- Ξεκουράζετε την ζύμη σε ένα σκεπασμένο μπολ για 2 ώρες, με ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη. Την αφήνετε να φουσκώσει και να βγάλει φουσκάλες.
- Ζυμώνετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζετε ένα στρογγυλό καρβέλι. Το μεταφέρετε σε μια μεγάλη λαδόκολλα και σε ένα ρηχό ταψί ίδιας διαμέτρου με την γάστρα.
- Πασπαλίζετε με νιφάδες αλατιού και λίγο αλεύρι. Αφήνετε την ζύμη, καλυμμένη με ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη, να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε μέσα την γάστρα με το καπάκι για 30 λεπτά.
- Μεταφέρετε το ψωμί με την λαδόκολλα στην καυτή κατσαρόλα, κλείνετε το καπάκι και ψήνετε για 45 λεπτά.
- Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 25 λεπτά.