Αυτή η ζύμη ψωμιού, εμπλουτισμένη με ρικότα, κάνει την ψίχα της πιο απαλή. Έχει ήπια γλυκιά γεύση, χάρη στο μέλι, και λεπτά βοτανικά αρώματα από φασκόμηλο.

15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το τυρί, το μείγμα της μαγιάς, το μέλι, το αλάτι και το φασκόμηλο.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
  4. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας, την καλύπτουμε χαλαρά με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.
  6. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαστούνι μήκους περίπου 50 εκ. και τα πλέκουμε σε πλεξούδα.
  7. Μεταφέρουμε την πλεξούδα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1½ ώρα.
  8. Την πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (στη λειτουργία του αέρα) για 35 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών