40' προετοιμασία
7 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 7 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αρνί στο μισό λάδι, για 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κρασί σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί κατά τα 2/3.
  5. Το ρίχνουμε στο κρέας μαζί με τα λαχανικά και την ντομάτα (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό για να καλυφθούν τα υλικά) και αφήνουμε το φαγητό να κοχλάσει.
  6. Ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί και αποσύρουμε.
  7. Μεταφέρουμε το όλον σε γάστρα ή σε ταψί, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 100°C, περίπου για 6 ώρες, μέχρι να έχουμε ένα μελωμένο ραγού.
  8. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο ραγού και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, με ανοιχτό καπάκι.
  9. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

Μια ωραία Γουμένισσα.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT