Διαλέξτε μεγάλα ζυμαρικά γι’ αυτή την ιταλιάνικη συνταγή, όπως paccheri (που μοιάζουν με ριγωτά κανελόνια) ή κοχύλες, για να φωλιάσει μπόλικη σάλτσα στο εσωτερικό τους.

40' προετοιμασία
7 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 7 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αρνί στο μισό λάδι, για 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κρασί σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί κατά τα 2/3.
  5. Το ρίχνουμε στο κρέας μαζί με τα λαχανικά και την ντομάτα (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό για να καλυφθούν τα υλικά) και αφήνουμε το φαγητό να κοχλάσει.
  6. Ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί και αποσύρουμε.
  7. Μεταφέρουμε το όλον σε γάστρα ή σε ταψί, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 100°C, περίπου για 6 ώρες, μέχρι να έχουμε ένα μελωμένο ραγού.
  8. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο ραγού και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, με ανοιχτό καπάκι.
  9. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ: Μια ωραία Γουμένισσα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών