15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Για το σιρόπι:

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, και κατόπιν τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180° C, για 35-40 περίπου λεπτά.
  2. Για το σιρόπι:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και το μέλι. Βράζουμε για 7’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σιροπιάζουμε το γλυκό, ζεστό, με το κρύο σιρόπι, σιγά-σιγά με μια κουτάλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών