Υλικά

Διαδικασία

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το Μίγμα Β από το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance με τους κρόκους, το βούτυρο και τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα, το γιαούρτι,το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το σιμιγδάλι και το Μίγμα Α από το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance αφού πρώτα το ανακατέψετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί το 1 φλιτζ. τσαγιού Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε ελαφριά. Αδειάζετε το μίγμα σε 2 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 25 εκατοστών ή σε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 23 x 33 εκατοστών. Ψήνετε για 45 λεπτά στον αέρα στους 150οC και για 15 λεπτά στους 180οC. Αφήνετε το Ραβανί να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε 350ml (1 ¾ φλιτζ. τσαγιού) νερό με το υπόλοιπο γλυκαντικό για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλύκισμα.
  2. Μια ακόμη αγαπημένη συνταγή χωρίς ζάχαρη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!
  3. ΠΗΓΗ: www.sweetandbalance.gr

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών