45' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: φόρμα με διάμετρο 22-24 εκ.

Για το κέικ

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Διαλύετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο ζεστό νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και μετά το χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια, το ξύδι και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό. Προσθέτετε λίγο-λίγο τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ ανακατεμένη με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, εναλλάξ με το μείγμα του κακάο και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 22-24 εκ. και ψήνετε για 50 λεπτά στους 180°C στον αέρα.
  2. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και το κόβετε σε 2 ομοιόμορφες βάσεις. Χτυπάτε το τυρί με το βούτυρο και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτετε τη Ζάχαρη Άχνη Ανθός και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό. Σε μία πιατέλα βάζετε τη βάση και απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά καλύπτοντας και τα πλαϊνά του γλυκίσματος. Βάζετε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών